På de danske arbejdspladser er det blevet populært at have særlige frokostordninger til firmaets ansatte. En frokostordning giver de ansatte mulighed for at komme ud af kontoret og socialisere sig med de andre ansatte. Her kan der opstå spændende og inspirerende samtaler.
Det er super vigtigt, at de ansatte har en god kommunikation med hinanden uden for kontorets fire vægge. Dette giver nemlig mulighed for et bedre samarbejde mellem de ansatte i fremtiden. Men hvilken frokostordning skal man vælge, og hvorledes får man det til at fungere i en større virksomhed?
Alle skal være tilfredse
Når man har besluttet sig for at indføre en frokostordning på arbejdspladsen, er det vigtigt, at et flertal af de ansatte er med på idéen. Hvis der efter en afstemning er stemning for oprettelsen af en særlig madordning, så er næste skridt at bestemme, hvilken type mad der skal serveres. Her har alle naturligvis forskellige præferencer. Her kan det være en god idé at sende et spørgeskema ud til de ansatte for at finde ud af, hvad der er stemning for. Der vil som regel komme et væld af forskellige svar tilbage, så start med at holde spørgeskemaet så generelt som muligt. Det vil sige, at det i første omgang kan være en god idé at finde ud af, hvor mange der spiser vegetarisk, vegansk, glutenfrit og laktosefrit. For at alle bliver tilfredse, er det vigtigt at få al den nødvendige information omkring allergener og andre præferencer.
Når alle har tilkendegivet deres præferencer, er det bare at finde et firma, der tilbyder lige præcis denne slags mad. Herefter er det op til det enkelte firma at beslutte, hvor stort madbudgettet skal være, samt hvor mange ansatte der skal være med i frokostordningen, for at det hele kan løbe rundt. Det skal ligeledes besluttes, om arbejdsgiveren skal afholde udgifterne til dette, eller om de enkelte medarbejdere skal spæde til.
Overvej et snackbord
Når man arbejder en hel dag på kontoret, er der naturligvis brug for fornyet energi i løbet af dagen. I forlængelse af en frokostordning kan man med fordel opsætte et særligt snackbord med for eksempel frugt og grøntsager. På denne måde kan de ansatte fortsætte det gode arbejde med fornyet energi. Sørg dog for, at snacksene er sunde og giver energi over en længere periode. Usunde snacks vil kun forårsage et kortvarigt øget energiniveau og vil dermed skabe en uhensigtsmæssig atmosfære på arbejdspladsen. Grøntsagsskiver, frugt og små yoghurter holder derimod energiniveauet højt hele dagen.