Forside Forretning Sunde tænder er alfa og omega for optimale arbejdsforhold

Sunde tænder er alfa og omega for optimale arbejdsforhold

450
0
tandlæge

Annonce

Har medarbejdere ikke sunde tænder, så kan det gå ud over produktiviteten på arbejdspladsen. Ømhed og smerter i tænder samt tandkød kan være utroligt generende for medarbejdere, og det kan både gå ud over arbejdslivet samt privatlivet.

Der kan derfor være idé i at kommunikere ud til ansatte i virksomheden, hvor vigtigt det er at passe på tænderne. Kaffe er eksempelvis en fast bestanddel på de fleste arbejdspladser, men det er de færreste mennesker der i dag ved, hvad det potentielt set kan have af konsekvenser for tænderne. Det samme er tilfældet med light sodavand, som af mange er blevet blåstemplet som værende ”et sundt alternativ”. Kigger man rent kaloriemæssigt, så er det i og for sig korrekt, men man bør også huske, at der er flere ting end blot kalorier, der spiller ind.

Hvor ofte bør man gå til tandlæge?

De fleste får en indkaldelse en gang om året (eller alternativt en påmindelse). Der er dog rigtigt mange, der aldrig møder op til denne indkaldelse/påmindelse, da det hurtigt kan blive glemt i en hektisk arbejdsuge.

Det er dog vigtigt, at man husker at komme afsted til sin tandlæge, da det kan have store konsekvenser at blive væk. Ønsker man optimale arbejdsforhold for sig selv, hvor gener og smerter i munden ikke kommer i vejen for produktiv arbejdstid og skøn familietid, så bør et årligt tandlægebesøg som minimum kunne passes ind.

Tandtjek behøver ikke at være dyrt

Der er en udbredt holdning blandt mange (især unge) danskere om, at tandlæger er dyre at gå til. Nu skal vi skynde os at understrege, at alt naturligvis er relativt, men det er her vigtigt at huske på, hvad ens eget velvære er værd. Et årligt tandtjek koster ikke meget fordelt ud på årlig basis, hvis ikke der skal gøres det store ved tænderne; og det vil ofte være tilfældet, hvis man derved tidligt i processen kan finde frem til tandproblemer, før de vokser sig større.

Du kan finde flere generelle oplysninger her hos Tandlæge Foreningen.  

[Total:1    Gennemsnit:5/5]