Forside Forretning Skal økonomien i virksomheden have en revurdering?

Skal økonomien i virksomheden have en revurdering?

649
0
Likviditet i en forretning

Sponsoreret

Noget af det absolut vigtigste i en virksomhed er naturligvis, at der er likviditet nok til at drifte den. Har man et dårligt cashflow, og kan man eksempelvis ikke hente penge fra en kassekredit, så siger det sig selv, at så kan virksomheden ikke drives videre. Dette kan endda ske selvom, at virksomheden rent faktisk tjener penge. Derfor er økonomien og især likviditeten et emne, der bør være endnu mere fokus på, når snakken falder på drift af virksomhed.

En kassekredit kan være løsningen

Mange kender måske i forvejen nogle af de fordele, som en kassekredit kan føre med sig. De fleste danskere har benyttet sig af deres private kassekredit, hvis det lige kniber sidst på måneden, og man kun har sin overførselsindkomst at støtte sig op ad. Denne kassekredit kan både være blevet optaget i banken, men den kan også optages online. Med en online kassekredit opnår du høj fleksibilitet, men du skal være meget opmærksom på, hvad en kassekredit kan føre med sig af omkostninger.

 

I virksomhedsøjemed vil man oftest ikke optage en online kassekredit. Der vil man derimod gå i banken for at høre, om de vil være villige til at låne penge til virksomhedens drift. Der er relativt stramme krav til, hvordan regnskabet skal se ud, før en bank tør gå med på sådan en aftale.

Få styr på cashflowet – inden det er for sent

Som vi har snakket om tidligere i artiklen, så er det ufatteligt vigtigt, at du har 100 % styr på cashflowet i virksomheden. Formår man ikke at holde sin likviditet i orden, skal der ikke ret meget til, før virksomheden må lukke.

 

Dette kan blandt andet gøres ved at genforhandle betingelserne med virksomheden bag betalingsløsningen, som du benytter dig af, hvis du eksempelvis driver webshop. Er du på nuværende tidspunkt vant til at få pengene efter 3 uger, så kan det være på tide at se sig om efter en ny betalingsløsning og indløser, som måske udbetaler på blot 48 timer.

 

Det handler om hele tiden at være opmærksom på, hvilke alternative muligheder der er på markedet. I sidste ende handler det om, at din virksomhed skal overleve, og selvom du på nuværende tidspunkt har en god aftale med en given betalingsindløser, så hjælper det ikke noget, hvis denne løsning er med til at sætte virksomheden i fare.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]