Forside Uncategorized Skab balance mellem arbejde og familieliv

Skab balance mellem arbejde og familieliv

914
0
Familiebil

En af de svære udfordringer i livet er at skabe en balance mellem sit arbejdsliv og det familieliv, der venter på en derhjemme, når arbejdsdagen er slut. Vi er generelt et ganske stresset folkefærd, og med en tendens til at arbejde meget, gør det balancen endnu sværere at jonglere med. I denne artikel vil vi forsøge at komme med nogle af vores tanker omkring de tendenser, der på nuværende tidspunkt ses ude på arbejdsmarkedet. Derudover vil vi komme med et par gode tips til, hvordan man lettere formår at balancere arbejds- og familieliv.

Hold fri i weekenderne og brug tiden med familien

I takt med at vi er blevet mere travle på arbejdsgangene, så er der en tendens til, at folk tager arbejdet med hjem i weekenderne. Dagene er kun 24 timer lange, uanset hvordan man vender og drejer det, og derfor ligger det selvfølgelig lige til højrebenet, at nogle af weekendens timer kan bruges til at kigge på arbejdsrelaterede ting.

Læs også: Kunsten at rekruttere nye medarbejdere

Det er dog en rigtig skidt idé, hvis tendensen fortsætter. Weekenderne er til for at få et afbræk fra en stressende hverdag samt til at kunne benytte tiden med familien. Derfor skal man blive god (bedre) til at holde fri i weekenderne og bruge den tid sammen med familien.

Tilbud på weekendophold: Man kunne eksempelvis kigge på et tilbud på weekendophold for derved at lave noget, som man måske ikke normalvis gør sig i. Det kan endvidere være en rigtig god idé for parforholdet med et weekendophold, hvis man ønsker at pleje dette. Weekendophold kan nemt og hurtigt bookes via internettet.

Lav en overskuelig og specifik to-do liste

Ofte når vi ikke det, som vi skal, når vi er på arbejde. Det skyldes mange gange, at man mangler det gyldne overblik over, hvad man skal igennem den pågældende dag. Derfor er det en super god idé at lave en overskuelig og meget specifik to-do liste, inden man møder ind på arbejde. Denne kan eventuelt laves dagen inden. Dermed er man sikker på, at man ved, hvad man skal igennem, hvilket gør dagen markant mere produktiv og afstressende.

Der findes et hav af forskellige programmer til dette. Nogen kan bedst lide at gøre det på papir, mens andre bruger programmer såsom Wunderlist, som kan synkroniseres med telefonen. Uanset hvad man er til, så bør man prøve det af i et par uger. Vi vil næsten garantere for, at man vil opleve en markant effektivisering.  

[Total:0    Gennemsnit:0/5]