Forside El & Belysning Sådan nedbringer du din el-regning i hjemmet!

Sådan nedbringer du din el-regning i hjemmet!

652
0
Spar penge i dit el-budget med den rigtige belysning!

Én ting vi danskere (og, måske resten af populationen på denne jord?) kan blive enige om, er at regninger er noget af det absolut værste at modtage samt betale. Især el-regningen. Det personlige cash-flow rammes negativt, og el er blot en ting, vi desværre har nemt ved at tage for givet. Det er ej heller de store summer, der ryger til el, men hvis man blot kunne bespare eksempelvis 25% på el-regningen hver måned, så kan det hurtigt løbe op i et par tusinde kroner årligt – og hvem kunne ikke finde noget sjovere at bruge et par tudser på, end på unødvendigt el?

I denne artikel har vi samlet et par gode tips og tricks til, hvordan du kan spare på din el-regning derhjemme.

LED pærer

Har du husket at slukke lyset?

Et af de mest hyppige problemer i Danmark er at glemme at slukke lyset. Som tidligere nævnt tager vi ofte el for givet, og “det koster jo ikke ret meget”, så dét at skulle bevæge sig hen til stikkontakten og slukke lyset, kan ofte være for stor en mundfuld. Det er dog en af dé fejl, der kan drive din el-regning i skyerne. Det lyder utroligt simpelt og måske endda dum-smart, men det er om ikke andet en sandhed – at slukke lyset ér en af de vigtigste ting at huske, når opgaven er at spare på din el-regning.

Derfor lyder rådet herfra, husk at tjekke alle rum inden hjemmet forlades til fordel for eksempelvis arbejde. Ét rum med lyset tændt kan hurtigt løbe op, hvis man glemmer det hver dag. Det er endvidere en rigtig god idé at slukke lysene i takt med, at du bevæger dig ud af et rum. Der er eksempelvis ingen grund til at have lyset tændt på badeværelset, hvis du ikke kommer til at bruge det i flere timer.

Tør dit tøj uden-/indenfor på et tøjstativ!

Sommeren i år ser ud til at være ekseptionelt god i Danmark – og det betyder mulighed for besparelser i el-regningen! Tørretumblere er kendte for at være absurd el-slugende, og er derfor med til at øge din el-regning betydeligt. I disse dejlige sommermåneder kan det derfor godt betale sig at stille et tøjstativ udenfor med det våde tøj hængende til tørre. Tøjstativet kan principielt set også sagtens stå indenfor – endda året rundt. Det tager lidt ekstra tid at tørre tøjet, men besparelsen årligt på at lade tøjet hænge en enkelt dag kan mærkes med det samme.

Invester i LED pære!

En af de absolut bedste opfindelser indenfor el-besparende artikler er en LED pære. En sådan pære har en 20x så lang levetid som en almindelig pære og kan endvidere bespare dig flere 1.000 kr årligt! Det kan synes at være en lidt stor investering at købe LED pærere til alle rummets hjem, men prøv og tag en af de online beregnere, der kan beregne for dig, hvor meget du har mulighed for at spare årligt kontra dit nuværende forbrug. Det er ikke småting, og det er blot ved at udskifte pæren én gang – nemmere bliver det ikke!

 

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here