Forside Content Marketing Sådan kommer du i gang med at udleje dit ledige værelse

Sådan kommer du i gang med at udleje dit ledige værelse

1083
0
Hus penge seng

Der er op til flere gode grunde til at udleje et ledigt værelse.

Ikke nok med at du får lidt penge i kassen i form af husleje, så får du også en ny bekendt, som du kan tilbringe kvalitetstid med. I kan formentlig opbygge et godt venskab, såfremt kemien er der. I første omgang bør du dog sætte dig ind i, hvordan du kommer i gang med at udleje dit ledige værelse. Der skal nemlig tages højde for rigtig mange ting – både praktiske og juridiske.

Må jeg leje værelset ud?

Måske.

Det kommer an på en håndfuld forskellige faktorer.

Om du må leje værelset ud afhænger først og fremmest af, om der er tale om en ejerbolig eller lejebolig. Det kan nemlig være svært at opnå tilladelse til at udleje et værelse, såfremt man blot er lejer. Bor du selv til leje, kan du evt. fremleje værelset. Du skal under alle omstændigheder overholde reglerne i henhold til lejeloven. Ellers kan du risikere at komme i alvorlige problemer.

Er du fortsat i tvivl? I så fald bør du alliere dig med en advokat eller anden rådgiver.

Vær opmærksom på lejeloven

Lejeloven foreskriver, at du som udlejer skal leve op til en lang række regler og betingelser. Du er altså nødt til at sætte dig grundigt ind i denne lov, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at tjene penge på udlejning. Vi vil ikke gennemgå alle reglerne i denne artikel. Til gengæld vil vi gerne præsentere dig for de vigtigste regler på området:

  • Borgerservice skal have besked
  • Udlejer skal have besked (såfremt du bor i en lejerbolig)
  • Du skal indgå en lejeaftale med lejer
  • Du kan opsige lejer med én måneds varsel
  • Du skal fastsætte prisen efter gældende lovgivning (efter det lejedes værdi)
  • Du skal som udgangspunkt betale skat af dine lejeindtægter

Du kan via retsinformation.dk blive meget klogere på gældende lovgivning.

Udlej værelset møbleret

Det er ene og alene dig, som bestemmer, om du vil udleje værelset møbleret eller umøbleret. Der kan ikke desto mindre være god fornuft i at udleje værelset møbleret, da man dermed kan tillade sig at hæve prisen en smule. Du kan til en start indrette udlejningsværelset med en gæsteseng, garderobeskab, kommode og hylder. Så må lejer sørge for resten. Mange potentielle lejere – især unge mennesker – foretrækker at leje et møbleret værelse.

[Total:1    Gennemsnit:1/5]