Forside Forretning Sådan finder du ny inspiration, når motivationen falder

Sådan finder du ny inspiration, når motivationen falder

688
0
Blogger

Der er ikke noget mere tiltagende end sin egen karriere eller sin egen forretning. Det er en drøm for de fleste, men alligevel falder motivationen for mange på et tidspunkt. Det gælder i sidste ende mere om selvdisciplin end talent.

Selv når vores karriere kører som den skal, så er det umuligt ikke at løbe ind i perioder, hvor det der tidligere drev en ikke længere har den samme effekt på os. Det er helt normalt at gå i stå nogle gange og stille spørgsmålstegn ved, hvordan man finder gnisten og lysten til de lange dage igen.

Nogle gange kan det være ganske små ting, der kan sætte ild til gløderne igen og få dig til at vågne op med den samme motivation, som du engang havde. Vi har derfor samlet to af de mest enkelte og effektive vaner, som du kan bruge når som helst, når du begynder at løbe hovedet imod væggen.

Find inspiration i andre

Det er altid inspirerende at lære om og af andre succesfulde mennesker. Succes kommer i mange varianter, og det kan være interessant at læse og høre om andres, og ikke mindst hvordan de har opnået deres.

Overvej at gøre det til en vane at læse en bog om måneden, som handler om en person, du beundrer. På denne måde holder du dig selv inspireret.

Hvis du ikke er til bøger, kan du overveje at bruge internettet til andet end sociale medier og nyheder. Der er mange sider, der specifikt tilbyder korte og spændende profiler af succesfulde folk – de fortæller om, hvad der inspirerer dem, og hvordan de er kommet til det punkt, hvor de er nu.

Tag for eksempel Liv Boeree, som en af de mest succesfulde kvindelige pokerspillere. Hun fortæller blandt andet om hendes daglige vaner, og hvordan hun bruger sine andre interesserer som et instrument til at koble af fra pokerverdenen. Eller Jørgen Leth, der siden en alder af 22-årig var journalist for nogle af Danmarks største dagsblade. Der er masser af inspiration at finde i menneskerne omkring os – både online og i bøger.

Skriv

De fleste af os oplever at have svært ved at samle vores tanker, og at få dem til at give mening. Det er derfor en stor hjælp for næsten alle at skrive dem ned. Det kan du også sagtens gøre, selvom du ikke er den største skribent. Det kan nemlig være alt fra at føre en dagbog til at nedskrive lister. En dagbog kan bruges til at skrive ned, hvad du får lavet igennem dagen. Du kan starte med at føre en dagbog over en enkelt uge. Når ugen er ovre, kan du så sætte dig ned og se, om det, du har fået lavet i løbet af ugen, matcher det, som du ønskede og forventede i starten af den. 

En dagbog kan også være for at notere, hvilke tanker du går med igennem dagen. Ofte behøver du ikke at gøre noget med dine tanker – nogle gange er det nemlig nok blot at få dem skrevet ned.

Du kan også springe dagbog-idéen over og prøve at gå direkte til, hvad det er, du vil. Skriv ned præcis hvad du vil i livet. Skriv hvad der gør dig glad, og hvorfor det gør dig glad. Sammenlign det med det, du laver lige nu, og se om alt stemmer overens.

De fleste af os er på rette spor, men når vi i længere tid kører i den samme bane, kan vi miste overblikket og fornemmelse af, hvad det egentligt var, at vi jagtede. En enkelt påmindelse, om at vi stadig ønsker det samme, kan hjælpe med motivationen – eller kan modsat minde dig om, at det er tid til at skifte retning.

Du kan også skrive ned for visualisere ting – det kan eksempelvis være en daglig påmindelse i blokbogstaver om, hvad det er, der holder dig kørende. Det kan være dine langsigtede mål, kortsigtede mål eller blot daglige gøremål, som du kan krydse af lidt efter lidt. Vi fungerer alle på forskellige måder, men trods det har stort set alle gavn af at få et klart overblik over, hvad de opnår, og hvor de gerne vil hen.  

[Total:2    Gennemsnit:5/5]