Forside Content Marketing Sådan får du gang i din egen hjemmeside!

Sådan får du gang i din egen hjemmeside!

1616
0
Hjemmeside via Growhouse.dk

Er en af dine sommerferieplaner for denne sommer, at du skal have drømmehjemmesiden stablet på benene? Så er der ikke andet for, end at tage springet og komme igang. Der er dog nogle helt konkrete ting, som du skal være opmærksom på, før du igangsætter arbejdet. Vi vil i denne artikel forsøge at gennemgå nogle af de aspekter, som er uhyre vigtige, du har in mente, for at ramme plet første gang.

Hvilket system skal hjemmesiden bygges op i?

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvilket system, som hjemmesiden skal bygges op i. Der findes i dag masser af forskellige systemer, som hver især har sine fordele og ulemper. For at kunne træffe det rette valg, bør du tænke over følgende:

  • Ønsker du en statisk hjemmeside?
  • Er det en blog, der jævnligt skal opdateres med indhold?
  • Ønsker du at sælge ting ved hjælp af en webshop?
  • Skal der være et brugersystem implementeret i hjemmesiden?

For at kunne ramme plet første gang, bør du skrive alle dine tanker og idéer ned på et stykke papir. En hjemmeside kan nemlig hurtig gå hen og blive relativ kompleks, hvis du skal have lavet mange avancerede tiltag.

Hvem skal lave hjemmesiden?

Har du ikke selv de fornødne kvaliteter til at bygge en hjemmeside op, skal du selvsagt ud og have hjælp. Når du skal ud og have assistance til sådan en opgave, er det uhyre vigtigt, at du er meget klar i mælet om, hvad der skal laves. Få så mange detaljer med som overhovedet muligt, så der ikke senere hen hersker nogen som helst tvivl om, hvad du og bureauet/programmøren aftalte.

Om hvorvidt du skal vælge et bureau eller en enkelt programmør, er svært at sige – det afhænger helt af opgaven. Skal du udarbejde en stor webshop, kan der være fordele i at vælge et bureau – men skal du blot bruge en lille statisk hjemmeside uden de store tiltag, så kan en programmør vise sig at være det billigste valg.

Hvad koster en hjemmeside?

Dette er et af de absolut sværeste spørgsmål at besvare, da det afhænger fuldstændig af, hvad du ønsker, der skal laves på hjemmesiden. En hjemmeside kan koste alt fra et par tusinde kroner til flere millioner. Derfor er det igen uhyre vigtigt, at du har fuldstændig styr på alle detaljerne, før du sætter dig ned med leverandøren af hjemmesiden, for at forklare funktionaliteten og udseendet.

Skal du blot bruge en statisk WordPress hjemmeside, så burde et par tusinde kroner række – ønsker du omvendt en webshop med login-system og smart visning af produkterne, kan det hurtigt løbe op i flere hundrede tusinde kroner. Skulle du dog blot ønske en hyggehjemmeside (fx via Wix), så kan dette laves gratis og med dine egne evner. Der er derfor enormt stor forskel på, hvad en hjemmeside reelt set kan koste.

Ønsker du eksempelvis at lave en hjemmeside via WIX, så tjek nedenstående video ud:

 

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here