Forside Forretning Sådan bør hudsygdomme tackles på en arbejdsplads

Sådan bør hudsygdomme tackles på en arbejdsplads

660
0
fnat

De fleste arbejdspladser rummer rigtig mange mennesker fordelt på forskellige køn, aldersgrupper og levevilkår. Med så mange mennesker følger der helt naturligt en lang række sygdomme med. Det kan være sygdomme som allergi, astma, slidgigt, migræne, tinnitus osv. osv. Foruden disse udbredte sygdomme døjer rigtig mange med hudsygdomme. Disse sygdomme er ofte synlige og vækker stor opsigt. Derfor fokuserer vi i denne artikel på et vigtigt emne; kunsten at tackle hudsygdomme på en arbejdsplads. Artiklen vil være relevant for alle erhverv.

Tag stor afstand fra mobning

Personer med hudsygdomme kan – med deres pletter og udslæt på bl.a. albuer, knæ, hovedbund og ansigt – godt se lidt anderledes ud. Dette er dog ikke ensbetydende med, at det er tilladt at komme med nedladende kommentarer. Desværre sker der rigtig tit mobning på danske arbejdspladser, hvorfor du bør gå forrest i kampen om at holde mobning væk fra din arbejdsplads. Det er alfa og omega for fællesskabet og arbejdspladsens atmosfære, at alle har det godt, og at man føler sig respekteret trods sine forskelligheder.

Husk på dette: De færreste hudsygdomme smitter

Mange forsøger at holde sig på afstand af folk med hudsygdomme – dette er der dog ingen grund til. Der er ingen regler uden undtagelser, men sandheden er, at langt de færreste hudsygdomme rent faktisk smitter. Dette er f.eks. tilfældet med psoriasis, som uanset sværhedsgrad ikke udgør den mindste smittefare. Det er ikke desto mindre en god idé at undersøge mulighederne for at få en psoriasis behandling, hvis man lider af denne sygdom.

Undgå at gøre det til et tabu

Der findes desværre rigtig mange tabubelagte sygdomme – og hudsygdomme er ingen undtagelse. Dette kan man heldigvis gøre noget aktivt ved, ved at tale åbent og ærligt omkring sygdomme. Er man meget tæt med en person, så kan man godt tillade sig at spørge ind til vedkommendes hudproblemer. De fleste folk med hudproblemer vil hellere have nysgerrige spørgsmål end at blive holdt udenfor på arbejdspladsen. Derfor skal man ikke være så bange for at udfolde sin nysgerrighed. Kan du mærke, at vedkommende ikke har lyst til at snakke om det, så skifter du blot emne.

Lider du af en hudsygdom?

Er du en af de mange personer, som lider af en eller anden hudsygdom, så skal du ikke føle dig hverken forkert eller uønsket. Alle mennesker døjer med et eller andet, hvorfor det er vigtigt, at man ikke gemmer sig væk eller på anden vis forsøger at undgå kontakt med andre mennesker pga. sine synlige udfordringer med f.eks. huden.

[Total:2    Gennemsnit:5/5]