Forside Annonce Sådan bliver du mere klimavenlig med en pillebrændeovn

Sådan bliver du mere klimavenlig med en pillebrændeovn

4013
0
Co2

Der er vist ikke længere den store tvivl om, at vi mennesker er med til at varme jordkloden op. Den globale opvarmning har stået på i mange århundreder nu, og i de seneste årtier er det kun blevet værre og værre.

Derfor er det nødvendigt at tænke i mange forskellige løsninger, hvis vi skal stoppe den globale opvarmning. Du kan gøre en stor forskel, selvom du kun er én person ud af mange milliarder.

Og dén forskel? Ja, det kan for eksempel være at anskaffe dig en pillebrændeovn!

Hvad er en pillebrændeovn?

Mange danskere har en brændeovn stående i hjemmet, som med sine lystige flammer kan varme rummene op. Den klassiske brændeovn bruger typisk kløvet træblokke, og nogle gange skal der ret meget arbejde til for bare at få en smule varme ud af ovnen.

En pillebrændeovn er derimod meget mere effektiv end den klassiske brændeovn, da den bruger træpiller i stedet for hele træstykker. Det gør den både billig i drift, giver kraftigere varme og – bedst af alt – så er den CO2-neutral.

En billigere løsning

En pillebrændeovn er en mere økonomisk ovn, da træpiller ofte er billigere end hele træstykker. Og når du bruger træpiller, har du også lettere ved at styre, hvor store mængder du skal bruge. Hvis du ved, at du kun skal varme hjemmet en smule op, kan du smide en håndfuld træpiller ind i ovnen. Og undervejs kan du så gradvist holde flammerne i live ved at smide små portioner ind ad gangen.

Men træpiller brænder også bedre end normale træstykker. Du kan faktisk lade en pillebrændeovn brænde i flere dage blot med én opfyldning. Dermed bliver den mere økonomisk i sidste ende.

En klimavenlig opvarmning

En pillebrændeovn er også et grønt alternativ til eksempelvis fjernvarme. Én ting er, at en pillebrændeovn kan køre i flere dage på bare en enkelt opfyldning. Noget andet er, at træpiller også er CO2-neutrale, da de er skabt af et naturligt materiale, som ikke udleder unødvendigt CO2.

De små træpiller bliver skabt af træspåner og savsmuld, som så formes til små… ja, piller. De fleste træpiller bliver skabt af alt det overskydende materiale, der kommer af den normale træproduktion. Altså dét ”affald” der efterlades, når store træer bliver skåret op og senere brugt i for eksempel bebyggelse.

Dermed er de fleste træpiller altså en form for genbrug, og det gør, at du med god samvittighed kan smide en stor håndfuld ind i ovnen, når huset skal varmes op.

Derfor skal vi skære ned på CO2-forbruget

CO2 – også kendt som kuldioxid – er en luftart, som er overalt på jorden. Den er helt naturlig og nødvendigt for livet på vores planet. Problemet er bare, at vi mennesker har udledt for meget CO2 i forhold til, hvad vores atmosfære kan klare.

Når vi udleder for meget CO2, opstår fænomenet ”drivhuseffekten”, og jorden bliver varmere og varmere. Det har en katastrofal effekt på mange ting: Havene bliver varmere, isen smelter, der opstår oversvømmelser, der kommer tørke, og klimaet bliver påvirket i alle verdens lande.

Derfor bør du overveje, hvordan du selv kan gøre en indsats for at bremse klimaforandringerne. Og en pillebrændeovn er et godt sted at starte!

[Total:2    Gennemsnit:5/5]