Forside Forretning Sådan bekæmper du fnat på arbejdspladsen!

Sådan bekæmper du fnat på arbejdspladsen!

924
0
fnat

Annonce

Hvis du har fået fnat, betyder det, at du er blevet inficeret af den humane fnatmide, hvilket har forårsaget en infektion i huden. Typisk vil du opleve en kløen, der ofte beskrives som værende ulidelig, og din hud kan være præget af små røde, kløende knopper samt hvide midegange i huden.

Dette kan du gøre for at bekæmpe fnatmiderne

Mistænker du, at du er inficeret af fnat? Så vil vi herunder kort udpensle hvad der rådes til at gøre.

  • Opsøg egen læge. 

Dette bør altid være det første skridt i behandlingsprocessen – og gerne så hurtigt som muligt så du kan forsøge at begrænse smittefaren for dine nærmeste. Såfremt du får konstateret fnat bør du kontakte alle seksuelle partnere, der kan være smittede og henvise dem til at gennemgå samme behandling. Derudover bør du tage kontakt til dine nærmeste venner samt familie og oplyse dem om muligheden – drøft med lægen om disse også bør behandles. 

  • Tag en kur mod fnat.

Næste skridt i processen er at tage en kur mod fnat. Disse kan købes i håndkøb på diverse apoteker, og der kan findes forskellige varianter. Snak med din læge og eventuelt din apoteker om, hvilken fnat behandling der egner sig bedst til dig – eksempelvis den udbredte nix creme. Cremen skal smøres på hele kroppen undtagen ansigt og hår – hænder smøres igen efter håndvask. Du skal sove med cremen på, og dagen efter skal du gå i bad og vaske dig. Vær opmærksom på at følge anvisningen til punkt og prikke, således at du undgår at smitte dig selv eller andre igen. 

  • Vask tøj og sengetøj ved 60 grader.

Når du har taget kuren og fulgt anvisningerne omkring brugen af denne, skal du vaske de tekstiler, som du har været i kontakt med ved 60 grader. Det tøj eller de tekstiler der ikke kan vaskes ved 60 grader bør opbevares i lukkede og urørte plastikposer i minimum 4 døgn ved rumtemperatur. Støvsug senge, møbler og lignende grundigt og luft dem godt. Fnatmider kan ikke overleve længere end fire døgn uden en vært.

  • Gentag behandlingen 7 dage efter.

En uge efter første behandling foretages der en opfølgende behandling, hvor ovenstående punkter gentages. 

Efter endt behandling kan kløen vare ved i flere uger efterfølgende. Dette er ikke ensbetydende med, at behandlingen ikke var succesfuld, men hvis du er tvivl, om du stadig er inficeret konsulter da altid med egen læge. 

Ønsker du at lære mere om fnat, så kan det anbefales at kigge nærmere på Statens Serum Institut.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]