Forside Forretning Optimér og automatisér processer med Excel på arbejdet

Optimér og automatisér processer med Excel på arbejdet

580
0
regneark

Alle kan lære at bruge regneark, og mange vil kunne finde noget relevant at bruge regneark til, når de først ved, hvad man kan med det. Hvis man ikke har det store kendskab til regneark generelt, kan man melde sig til et kursus – prøv Proximos kursus her. Der findes kurser til mennesker på alle niveauer, så har man interesse i at få lært mere om Excel, er der mulighed for gratis undervisning allerede i dag.

Hvad kan JEG bruge regneark til?

Hvis man er nybegynder, kan man måske starte med at bruge Excel til at hjælpe med at holde styr på nogle få og simple informationer. Det kan være antallet af ting eller navne på nogle personer. Her vil man hurtigt kunne danne sig et overblik og eventuelt finde ud af, at man kan sortere navnene i alfabetisk orden ved et enkelt klik.

Den mere trænede bruger af Excel ved jo nok, at man kan benytte Excel til at lave noget mere avanceret. Det kan være noget med en besværlig udregning, hvor man så sætter den pågældende formel ind. Herefter kan man bare nøjes med at taste et eller flere kendte værdier ind, og så kommer resultatet frem. Er man ikke så skarp i matematik, kan det være, man kan få andre til at hjælpe med at få selve formlen på plads, så er resten let at gå til.

Man kan også benytte Excel til at udføre nogle processer pr. automatik ved at bruge makroer. Så indspiller man en sekvens, som regnearket så senere selv skal gøre, hver gang man trykker på afspil-knappen. Kan man få sat nogle systemer op, så man kan udføre nogle af de mest automatiseringsvenlige processer på denne måde, kan der være meget tid at spare for en kontoransat.

Billedligt talt

Har man en statistik over noget i et regneark; det kan være nogle afmålte tal fra en given periode, så kan man få Excel til at lave en graf med tallene. For mange mennesker vil dette billedlige udtryk kunne give syn for sagen på en helt anden måde end blot tal. Det kan være mere overbevisende.

Regneark fungerer ligeledes glimrende til sammenligning af diverse ting. Så har man de forskellige ting, man ønsker at sammenligne ud i kolonner og de sammenlignelige parametre i rækkerne under. Dette giver et visuelt overblik, som kan være vanskeligt at danne sig inde i hovedet.

For nogle er et regneark et ganske uundværligt redskab i hverdagen, og jo mere øvelse man får i det, jo nemmere bliver det at lære sig selv nye ting i Excel. Mange bliver lidt bidt af regneark, når de først kommer i gang og får set, hvor alsidigt et værktøj det egentlig er.

[Total:2    Gennemsnit:5/5]