Forside Annonce Nyt tag på din bolig? Et undertag kan beskytte dit hjem

Nyt tag på din bolig? Et undertag kan beskytte dit hjem

1566
0
taglægning

Skal du have lagt nyt tag på din bolig? Nogle tag kræver undertag, det kan for eksempel være helt specielle slags undertag, mens andre typer tag slet ikke kræver undertag.

Det er derfor yderst vigtigt, at du har et solidt kendskab til dit kommende eller nuværende tag, så du kan tage den rigtige beslutning i forhold til undertaget.

Følg med nedenfor, hvor vi kommer ind på, hvad et undertag er, hvorfor det er nødvendigt og sidst, men ikke mindst, hvornår det er nødvendigt.

Hvad er et undertag – og hvad er dets funktion?

Et undertag kaldes sommetider også for et ekstratag. Det er en ekstra konstruktion, som bygges under den udvendige tagbelægning, som gør, at taget holder ekstra tæt.

Nogle tagtyper kræver et undertag for at kunne fungere, andre tagtyper har godt at af have et underbyggende undertag, mens andre tagtyper slet ikke har behov for et undertag.

Undertaget har til formål at beskytte tagkonstruktionen mod fugt som regn, sne, fygesne og kondens.

Tagtyper, hvor det er nødvendigt, at der også er et undertag

Alt efter tagtypen du har eller ønsker at få lagt, kan et undertag være nødvendigt. I mange af tilfældene nedenfor er et undertag ikke lovpligtigt, men det vil alligevel være en rigtig god idé at få lagt, så du får et tag, der holder godt og længe.

Tagbelægninger, der kræver undertag:

  • Naturskifer
  • Tegl
  • Betontagsten
  • Skifereternit

Det er en god idé med undertag, hvis dit tag er lavet af naturskifer

Vælger du eksempelvis en tagbelægning med naturskifer, vil det være en god investering at få lagt et undertag. Et undertag under naturskifer beskytter nemlig taget mod slagregn, fygesne og fugtpåvirkninger.

Du kan dog godt undvære et undertag under naturskifer, og der står heller intet skrevet i bygningsreglementet om, at du skal have lagt et – men det er klart anbefalelsesværdigt.

Tegltag kræver et undertag for at holde regn og sne ude

Ulig et tag med naturskifer holder et tegltag ikke tæt. Derfor bør alle tage med tegl lægges på et undertag. Der er dog ikke fastlagt krav om det i byggereglementet.

Betontagsten bør lægges med undertag for at opnå det bedste resultat

Førhen understrøede man langt de fleste tage med betontagsten med mørtel. Det er dog en langsommelig proces, og derfor vælger mange i stedet at få et undertag ved denne type tag.

Skifereternit kræver undertag alt efter hældning

Hvis dit tag af skifereternit har en hældning på mere end 34 grader, er et undertag ikke nødvendigt. Men er det under 34 grader, er et undertag nødvendigt.

Har du styr på dit undertag? Kontakt en fagmand, hvis du er i tvivl

Det kan være en stor udfordring at gennemskue, hvad du skal bruge og ikke bruge til dit tag. Det kan derfor være en god ide at tage en fagmand med på råd, så du får den rigtige rådgivning og vejledning, hvis du er selv det mindste i tvivl.

[Total:3    Gennemsnit:1.3/5]