Forside Forretning Nye regler gælder: Omdan dit IVS til ApS, inden det er for...

Nye regler gælder: Omdan dit IVS til ApS, inden det er for sent

519
0
dansk lovgivning

Annonce

Folketinget har vedtaget, at IVS-selskaber (også kendt som iværksætterselskaber) meget snart er et overstået kapitel i virksomhedslandskabet i Danmark. Dette blev vedtaget d. 9. april 2019 og loven trådte i kraft d. 15. april 2019. Det betyder, at alle landets IVS’er fra d. 15. april 2019 har to år til at omdanne fra IVS til ApS. Sker det ikke inden for tidsfristen, så vil ens selskab blive tvangsopløst. 

Sørg for at omdanne dit selskab i god tid

Er du lige nu ejeren af et eller flere IVS-selskaber, så lyder anbefalingen, at man bør omdanne hurtigst muligt. Det kræver ikke store likvide midler at omdanne selskabet, og kapitalkravet til et ApS er blevet sænket til 40.000 kroner (dette kapitalkrav lød tidligere på 50.000 kroner).

Iværksætterselskaber har længe været et yderst omdiskuteret emne i Danmark. Politikere har både været for og imod, og virksomhedsejere har haft delte meninger om, hvorvidt det bør være muligt at slippe for personlig hæftelse uden at skyde mere end 1 kr. kapital ind i et selskab.

Den dag i dag er det ikke muligt at oprette et IVS-selskab mere, og har man ikke omdannet det inden primo 2021, så vil man kunne se frem til en tvangsopløsning af selskabet.

Få kyndig vejledning til omdannelsen

Skal du have omdannet dit IVS til ApS, så anbefaler vi naturligvis, at du søger kyndig vejledning til dette. Du skal sørge for at få det gjort korrekt, så der ikke pludselig opstår nogle uforudsete udfordringer.

Der findes en masse kyndige fagfolk, som står klar til at hjælpe dig i den rigtige retning. Det koster naturligvis lidt penge at få omdannet sit selskab, men med et IVS har du (som udgangspunkt) ikke andre veje udenom, hvis du fortsat ønsker at drive dit selskab.

Udfordringer med IVS-selskaber

Nogle af de udfordringer, som IVS-selskaber har haft, har været følgende:

  • Mange af de IVS-selskaber, der er blevet stiftet, er efter få år blevet opløst.
  • Mange IVS-selskaber er lukket ned med en stor gæld.
  • Analyser viste, at iværksættere og virksomhedsejere alligevel ville have startet en virksomhed, hvis IVS ikke havde været en mulighed.

Rigtig mange yngre iværksættere har dog set et IVS som en fantastisk mulighed for at prøve iværksætterfaget af uden at skulle stå med en potentiel personlig hæftelse. I dag er der mulighed for enten at stifte en enkeltmandsvirksomhed, et I/S eller et ApS – medmindre man naturligvis stifter et A/S fra start. Det er dog de færreste, der starter ud med et A/S, da kapitalkravet i dag er på 400.000 danske kroner.  

[Total:2    Gennemsnit:3/5]