Forside Forretning Kunsten at rekruttere nye medarbejdere

Kunsten at rekruttere nye medarbejdere

8638
0
relationen mellem medarbejdere

Driver du en virksomhed, eller har du ansvaret for ansættelsen af nye medarbejdere, så er du uden tvivl stødt på udfordringer med hensyn til rekruttering. Rekruttering af nye medarbejdere er nemlig ikke en nem aktivitet, hvorfor vi her hos GrowHouse.dk har valgt at sætte fokus på dette i denne artikel.

Hvad bør du være opmærksom på, når du skal rekruttere ny medarbejder?

Står du overfor en ansættelsesrunde, hvor der skal findes en eller flere medarbejdere, så bør du liste nogle af de aller vigtigste ting op for, hvilke(n) kandidat(er) du eftersøger.

Læs også: Facebook Annoncering – er det noget for dig?

For at få mest muligt ud af jobsamtalerne, bør du endvidere sikre dig, at der er blevet foretaget en nøje udvælgelse udfra de jobansøgninger, der er kommet ind. Er der ikke i forvejen forventningsafstemt, kan det nemlig betyde, at du spilder din tid med jobsamtalerne.

Når du skal rekruttere nye medarbejdere, bør du være opmærksom på følgende:

  • Forventningsafstemning – du bør afstemme forventningerne med dels den jobsøgende og dels organisationen som helhed. Hvad er det, i efterspørger, og hvordan skal jeres behov dækkes.
  • Specielle krav – har I som virksomhed nogle specifikke krav til, hvad ansøgerne som minimum skal leve op til? Det kan eksempelvis være uddannelse eller tidligere erfaring – ved at kommunikere krav ud, kan i skille masser af unødvendige ansøgninger væk.
  • Search & selection – overvej om det kan betale sig for virksomheden at outsource rekrutteringsarbejdet. Der kan gå rigtigt mange timer spildt på dette arbejde, og der er endvidere ingen garanti for, at den rette person findes hverken første, anden eller tredje gang. Rekruttering kan være en lang og sej kamp, hvorfor mange virksomheder vælger at outsource netop denne del.

Overvejer du at benytte dig af muligheden for at outsource rekruttering, så følg linket!

Brug LinkedIn aktivt

Et af de sociale medier, der i dén grad har udmærket sig indenfor search & selection, er LinkedIn. Her har du nemlig mulighed for at surfe igennem langt størstedelen af CV’erne, som den arbejdsdygtige befolkning af Danmark sidder inde med.

Befinder du dig indenfor e-handel, er LinkedIn endvidere en fantastisk måde at finde medarbejdere  på.

Se blandt andet nedenstående video for inspiration til at bruge LinkedIn.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]