Forside Forretning Jobmulighederne inden for håndværkerfaget er bedre end nogensinde

Jobmulighederne inden for håndværkerfaget er bedre end nogensinde

10306
0
ung håndværker

Ifølge arbejdsmarkedsbalancen er der gode jobmuligheder lige nu inden for håndværkerfaget. Dette indbefatter alle faggrupper i branchen, hvilket f.eks. gør det fordelagtigt at tage uddannelse som xxx inden for et håndværkerfag. Dette skyldes at det, alt andet lige, er sjovere at have en uddannelse inden for et fag, hvor du rent faktisk også kan få job. Nedenfor kan du læse mere om, hvad tendensen skyldes, hvilke faggrupper der konkret er tale om, samt nogle af de dynamikker udviklingen berører.

Økonomisk vækst i landet

Danmark er lige nu inden i en periode med økonomisk vækst og alle ord om finanskrise er meget langt væk. Produktionen buldrer derud af, og dette være sig især inden for byggesektoren, hvor der bliver bygget mere og mere. Udviklingen i forhold til væksten og samfundsøkonomien er forsøgt er indtil nu ikke forsøgt begrænset hvilket er set ved en historisk lav rente der er forblevet lav. Dette har betydet endnu mere vækst og har skabt et enormt behov for håndværkere til at bistå produktionen af byggerierne. På det danske marked er der generelt set en lav arbejdsløshed og ligeledes især specifik lav arbejdsløshed indenfor håndværkerfaget. Dette betyder igen gode jobmuligheder, da der lige nu er brug for alle hænder.

Eksempler på specifikke faggrupper

De gode jobmuligheder og den lave arbejdsløshed indenfor håndværkerfaget vedrører især de gængse håndværkergrupper som tømrer, murer, elektriker, maler og VVS’ere. Det betyder med andre ord at det er attraktivt at tage uddannelse inden for disse fag, da det her er nemt at få job og som tilmed er fornuftigt lønnet.

Svært at finde håndværkere

Den lave arbejdsløshed blandt håndværkere skaber også nogle andre dynamikker på arbejdsmarkedet som er mindre heldige for dem der står på den anden side og skal bruge en håndværker. Det kan nemlig betyde at det kan være svært for privatpersoner at finde håndværkere til både små og store projekter. Som hjælp til dette kan du bruge dette website til at finde håndværkere samt indhente forskellige tilbud. Det er mere relevant end aldrig før at indhente tilbud før man får noget lavet, da den lave arbejdsløshed presser priserne op, især på de mindre opgaver, som ofte nedprioriteres.

Tillad dig at være kræsen som nyuddannet

Hvis du står som nyuddannet håndværker kan du lige nu godt tillade dig at være kræsen i forhold til hvilket job du vil have. Gå efter det firma du helst vil arbejde for og hold dine mulighederne åbne. Du kan ligeledes tillade sig at kræve lidt mere i løn end du ville kunne inder recession. Den økonomiske vækst giver gode muligheder på jobmarkedet generelt for alle lige nu og de fleste danske arbejdsgivere vil ofte gerne gå med dansk arbejdskraft, når de har muligheden.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]