Forside Forretning IT udstyr kan sagtens købes brugt

IT udstyr kan sagtens købes brugt

193
0
Genbrug af IT udstyr

Driver du på nuværende tidspunkt en virksomhed, hvor IT udstyr er en fast del af hverdagen, så ved du uden tvivl godt, at det hurtigt kan løbe op i store summer. De penge, som man investerer i IT udstyr, bliver ofte straksafskrevet i regnskabet og vil derfor kunne påvirke regnskabet negativt. Derfor er der flere og flere, som er begyndt at købe it udstyr til virksomheder brugt, da der er store besparelser at hente, uden at man går alt for meget på kompromis med kvaliteten og anvendeligheden.

Tænk på virksomhedens bundlinje

Det kan være ganske fristende at købe nyt udstyr til virksomheden, hver gang der er behov for det. Dog bør man også have sin egen bundlinje in mente. Er der tale om småanskaffelser, så har man ikke mulighed for at afskrive disse over længere tid, da man ofte vil skulle afskrive udstyret med det samme. Dette betyder naturligvis, at bundlinjen bliver mindre.

Derudover er det vigtigt at have virksomhedens cashflow in mente. Sagen er nemlig den, at priser på brugt IT udstyr til virksomheder ofte ligger markant under de priser, som nyt udstyr sælges til. Det vil sige, at hvis valget falder på udstyr, der er brugt, så vil det alt andet lige have en positiv indvirkning på virksomhedens cashflow.

Udstyret kan købes på nettet

Mange virksomhedsejere ønsker ikke at bruge oceaner af tid på at skulle finde udstyr til virksomheden. Derfor bliver det ofte købt på nettet, da man derved sparer tid. Endvidere kan det nævnes, at varerne ofte sendes direkte til firmaadressen, så man ej heller skal bruge tid på at hente udstyret.

Det samme gør sig gældende for brugt it udstyr. Flere danske virksomheder har netop slået sig ned på at tilbyde dette online.

Sælg udstyret på arbejdspladsen

Ligger din virksomhed inde med noget IT udstyr, som ikke bruges længere, så er der en stor sandsynlighed for, at det kan sælges. Ligesom det er tilfældet med brugte telefoner, så er der virksomheder, der i dagens Danmark også beskæftiger sig med køb og salg af brugt IT udstyr til virksomheder.

Det er en rigtig god idé at gennemgå virksomheden og dets eventuelle lager for ting og sager, der vil kunne sælges. Selvom det naturligvis tager tid, så er det dels med til at spare på miljøet, og det vil dels være med til at hente nogle penge ind, som man ellers ville have afskrevet.

[Total:2    Gennemsnit:5/5]