Forside Annonce Fritid: Ting du skal huske når du har hunden med i hundeskov

Fritid: Ting du skal huske når du har hunden med i hundeskov

681
0
hundeskov

Har du tænkt dig at tage din hund med i hundeskov? Eller har du allerede prøvet det, men er stadig lidt i tvivl om hvad du som hundeejer skal tænke over inden du slipper hunden fri? Der er mange fordele ved at tage hunden med i en hundeskov, men det kommer også med risici, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du tænker over de rigtige ting når du er i hundeskoven. I denne artikel er der nogle vigtige ting at huske over inden du tager i hundeskov.

Inden du slipper hunden fri

Når man tager i hundeskove, er det selvfølgelig fordi man får muligheden for at slippe sin hund fri for snoren og bare lade den løbe helt vildt rundt og lege, samt få brændt en masse energi af. Det er dog vigtigt, at du sørger for at din hund er kvalificeret til at løbe rundt uden snor, så den ikke kommer til at skade andres oplevelse i parken. Har du og din hund været igennem de anbefalede færdighedsøvelser, gennemgået parkens sikkerhed og layout, og naturligvis observeret de andre hunde der er i parken, så har du gjort alt det vigtigste, som du bør gøre inden du slipper hunden fri.

Har du en lille hund skal du være ekstra opmærksom

Der kan være en risiko for, at en meget lille hund bliver totalt tromlet over af andre større hunde, hvilket jo desværre kan blive en farlig situation for den helt lille hund. Derfor kan det være en god ide at finde en hundeskov, som har specielle områder til de helt små racer. Hvis du er nødt til at bruge en hundeskov med andre store hunde, er det bare vigtigt at du er ekstra opmærksom på at din hund ikke bliver tomlet over af de andre hunde.

Tag hjem når hunden ikke længere har det sjovt

Turen i hundeskoven skal selvfølgelig helst være så problemfri som muligt, og ikke andet end bare en god oplevelse. Derfor er det også vigtigt, at du ikke bliver længere når din hund ikke længere har det sjovt. Hvis din hund ikke længere har det sjovt i hundeskoven, måske er nervøs og bange, eller at der er andre hunde som er alt for vilde, så forlad skoven uanset om du synes det er lidt for tidligt. Bliver du med din hund på trods af disse ting kan det bare resultere i en meget dårlig oplevelse som ødelægger fremtidige hundeskovebesøg for dig og din hund, og endnu værre at der kan opstå situationer som er skadelige for din eller andres hunde.

Her var altså tre gode råd til dig som overvejer at tage din hund med i hundeskov. Selvom der er mange andre gode råd når det kommer til hundeskove, er det overordnede egentligt bare, at det er vigtigt at du altid er ekstra opmærksom og tænker dig godt om inden du slipper hunden helt fri.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]