Forside Forretning Flexleasing hvad er det?

Flexleasing hvad er det?

849
0
leasing af bil

Flexleasing er blevet utrolig populært de seneste år, og er et godt alternativ til at købe bilen på traditionel-vis med bank finansiering. Der kan nemlig være en masse fordele ved flexleasing, fremfor at købe en bil selv med bank finansiering. Brugte biler til en markedspris på over 250.000 kr. inklusiv registreringsafgift, er især velegnet til flexleasing, da der kan være store økonomiske besparelser ved flexleasing af disse biler. Med flexleasing skal leasingtager ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal den betales i små bider i leasingperioden. Du kan læse mere om hvor store bider der skal betales her. Flexleasing er udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, hvilke minder en del om at eje bilen selv, dog er der nogle væsentlige forskelle såsom; at leasingselskabet ejer bilen i hele leasingperioden, og leasingtager kun er bruger af bilen.

Hvad indebære en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakter indebære, at leasingtager skal betale månedlige leasingydelser og en evt. engangsydelse for at havde brugsretten over køretøjet. Ud over disse ydelser så er der angivet en restværdi i leasingkontrakten, som er den pris bilen skal sælges til når leasingperioden er slut. Når leasingperioden er slut, så skal leasingtager sælge bilen til en tredje part, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten. Hvis der skulle komme nogle udgifter til reparationer, service, dæk skifte, bilsyn mv. Så er alle udgifter til leasingbilen, nogle leasingtager selv skal betale i hele leasingperioden.

Hvad skal du være opmærksom på ved flexleasing?

Der er flere ting, du skal være opmærksom på før du underskriver en finansiel leasingkontrakt, ellers kan du hurtigt få nogle store overraskelser, hvis du ikke er bekendt med hvad flexleasing indebære. En af de vigtigste ting du skal være opmærksom på ved flexleasing er restværdien, hvis den ikke er realistisk så kan du som leasingtager risikere en efterregning, og hvis restværdien er langt forbi den realistiske restværdi, så kan efterregningen nemt blive dyr. Et godt råd til at minimere risikoen for en efterregning, fordi at restværdien er sat for højt, er at sammenligne leasingkontrakter der er nogenlunde ens og se om restværdien ligger på samme niveau, som den leasingkontrakter du ønsker. En anden ting du skal være opmærksom på som leasingtager er, at du selv skal betale alle reparationer på bilen, så hvis du laver en leasingkontrakt på en bil der er i dårlig mekanisk stand, og du som leasingtager skulle være så uheldig at f.eks. motoren eller gearkassen går i stykker på leasingbilen. Så kan du som leasingtager hurtigt få regninger på langt over 20.000 kr. til reparation af leasingbilen.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]