Forside Annonce Fjernelse af tatovering er en spændende branche

Fjernelse af tatovering er en spændende branche

472
0
fjernelse af tatovering

Mange mennesker landet over har fået en tattoo på et eller andet tidspunkt. Heldigvis er størstedelen tilfredse med deres, dog er nogle der af den ene eller anden grund fortryder den og derfor ønsker den fjernet.

Det kan være, at motivet ikke længere er ønskværdigt, eller man sender de forkerte signaler og så videre. Nogle er lidt laissez-faire omkring det at få et smart tattoo, fordi de har hørt om eksistensen af industrien, der specialiserer sig i at fjerne tatoveringer. Desværre er det ikke så ligetil, fordi det ikke er alle tatoveringer, der kan fjernes. Men giv ikke op håbet for branchen er vedvarende i bevægelse og kommer op med nye metoder og forbedrer gamle med jævne mellemrum.

Til de fleste tatoveringer – laserbehandling

En af de mest almindelige metoder til fjernelse af tatoveringer er via laserlys. Det foregår ved, at laserapparatet kører over tatoveringen og skyder området med tatovering med nogle kortvarige laserlys.

Hvordan det virker er, at de individuelle farvekorn, der udgør tatoveringen, bliver opvarmet, sådan at de sprænges i stykker så små, at kroppen uden problemer kan absorbere dem og udskille dem, som ethvert andet affaldsstof. Intet andet end det øverste lag bliver fjernet her. Der vil stadig forblive rester tilbage fra tatoveringen i huden. Dog kan det ikke ses udefra, hvilket er pointen. For det meste kræves der et sted mellem 6 og 12 behandlinger, før tattooen ikke længere kan ses. Desuden skal huden have tid til at hele mellem hver omgang.  Derfor er det vigtigt at forberede sig på, at dette er en proces, der kan tage lang tid.

Visse tatoveringer er uheldigvis så vanskelige at fjerne, at de nærmest ikke kan fjernes. Forsøger man alligevel processen, kan der opstå ar og ske pigmentfejl. Af den grund afprøves behandlingen typisk først på et lille hjørne, før resten angribes.

Til de mindre tatoveringer – kirurgisk behandling

Alternativet er blot at få huden med tatoveringen skåret væk. Forvent her at få et ar på størrelse med den fjernede tatovering.

Hvorhenne kan tatoveringer blive fjernet?

Almindeligvis kan tatoveringer blive fjernet på forskellige private hudklinikker, tatovører eller kosmetiske klinikker. Er der tale om fjernelse af tatovering på baggrund af medicinske årsager, vil det foregå på hudafdelingen på hospitaler. Det dækker blandt andet tatoveringer på ansigtet eller halsen, da det er ulovligt at tatovere der i Danmark. De fleste kan dog blive fjernet i den private industri. Et godt råd i den forbindelse er at finde en, med en hudlæge tilknyttet.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]