Forside Forretning Fem tips til at kickstarte din forretning

Fem tips til at kickstarte din forretning

263
0
growhouse_bedste_laan

Er din forretning stagneret, og har du svært ved at se, hvordan du skal holde dampen oppe og få din biks til at vokse? Vi har samlet fem tips til dig som virksomhedsejer, der forhåbentlig kan få gang i hjulene igen. God fornøjelse – vi håber, du kan bruge dem.

1)    Få indblik i økonomien

Første tip bør næsten give sig selv, og du bør i høj grad allerede have det på plads, men rigtig mange har ikke en føling med og indsigt i, hvad der er op og ned i indtægter og udgifter. Sæt dig ned, og tjek alle posteringer i din netbank igennem. Hvad betaler du til? Hvem betaler dig? Det kan være rigtig gavnligt at se, om der er nogle udgifter, du kan udradere, så du i stedet kan bruge pengene på noget andet.

2)    Brug penge

Det næste råd hænger i høj grad sammen med det første. Man skal bruge penge for at tjene penge. Hvis du er stokkonservativ og ikke tør at bruge penge, så ender du med aldrig at tjene penge. Så når du har indsigt i økonomien, så se at komme i gang med at bruge dine penge – på den rigtige måde selvfølgelig.

3)    Vær ikke bange for gæld

Du kan selvfølgelig ikke bruge penge, hvis du ikke har dem. Mangel på likviditet dræber virksomheder – enten langsomt eller hurtigt. Har du brug for kapital til at få gang i biksen igen, så vær ikke bange for gæld. Det er på ingen måde farligt, hvis du har en sund forretning. Faktisk tjener de fleste virksomheder penge på at arbejde med gæld. Find en oversigt over de bedste lån her.

4)    Arbejd mere – eller ansæt

Som ejer er forretningen ultimativt dit ansvar, og derfor er det også dig, som den står og falder med. Det, der er nemmest at skrue på, er din arbejdsindsats. Arbejder du ”kun” 37 timer, kan du forsøge i en periode at skrue op. Alternativt kan du ansætte flere medarbejdere, så du også kan tage det ekstra arbejde, indsatsen forhåbentligt kaster af sig.

5)    Koncentrer dig om problemerne

Det går jo egentlig meget godt… Den sætning kan være en sovepude af dimensioner, for hvis du først bliver tilfreds med, at væksten udebliver, så bliver det så meget sværere at komme videre og gøre noget ved det. Hold dit fokus på, hvad det er, der gør, at I ikke længere vokser så meget, som I burde. Er det fordi, at for mange kunder forlader forretningen? Måske performer jeres markedsføring ikke? Hvad med jeres salgsindsats? Der kan være rigtig mange årsager til, at væksten ikke kommer, men hvis du ikke ved, hvad det skyldes, ender du i bedste fald med at skyde i blinde. Og det kan være en dyr fornøjelse, som kan koste dig mange penge og i værste fald også din forretning. Det er vigtigt at italesætte problemer så tidligt som muligt, så man kan handle på dem i opløbet, og inden de bliver kritiske.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]