Forside Forretning Et godt arbejdsmiljø er nøglen til velfungerende medarbejdere

Et godt arbejdsmiljø er nøglen til velfungerende medarbejdere

637
0
kontor med borde

Annonce

Når du bruger 8 timer hver dag på dit arbejde, skal forholdende være i orden. Det er helt essentielt, at du som medarbejder fungerer både fysisk og psykisk på din arbejdsplads. Som arbejdsgiver kan det også kun være i din interesse, at alle dine medarbejdere fungerer på bedst mulig vis. Dette nedsætter nemlig sygefraværet og forbedre kvaliteten af det udførte arbejde. Læs mere her og få gode råd til, hvordan du forbedre både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Fokus på det fysiske arbejdsmiljø

Der skal være et stort fokus på det fysiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Ved at optimere medarbejderens forhold, bliver kvaliteten af arbejdet også forbedret. Medarbejdernes humør forbedres. Dette sender arbejdspladsen ind i en positiv spiral, der afføder positivitet og engagement.

Derudover er det også vigtigt at påpege vigtigheden af at undgå skader. Hvis du dag ud og dag ind sidder og belaster din krop, skal det gå galt på et tidspunkt. Desværre tænker medarbejdere ofte ikke nok over konsekvensen af ikke at lytte til sin krop. En lille irritation hver dag, kan nemlig ende med at blive et stort problem på den lange bane.

Der er mange måder, hvorpå du kan sikre gode fysiske arbejdsforhold. Det handler både om at lytte til din krop, men det handler også om at have rammerne i orden. Hvis du arbejder på kontor er din stol og dit bord nøgleelementer.

Hæve sænkebord

Når du skal sidde ned i mange timer, er stolen naturligvis alfa omega. Men udover stolen, er bordet også overordentlig vigtig. Et hæve sænkebord er en god løsning for dig, der ønsker at skifte arbejdsposition i løbet af dagen.

Vores krop er ikke skabt til at sidde fast i samme position i mange timer i træk. Derfor er det anbefalelsesværdigt at skifte position hver anden time. Hæve sænkebordet gør det muligt for eksempel at tage to timer i en siddende position og dernæst to timer i en stående position.

Hæve sænkebordet fås i mange forskellige udgaver. Det er naturligvis vigtigt, at du finder et hæve sænkebord, der passer til netop din krop og dit arbejde. Der er derfor god grund til at tage et kig på den officielle guide til hæve sænkebord. Det kan i den grad betale sig at sætte sig ind i tingene.

Fokus på det psykiske arbejdsmiljø

Det fysiske arbejdsmiljø er vigtigt. Men faktisk er det psykiske arbejdsmiljø mindst ligeså vigtigt. Hvordan vi har det inde i os selv er udslagsgivende for en masse ting. For det første betyder det noget for, hvor motiverede vi er og dermed, hvor meget godt arbejde vi kan udføre. Derudover bidrager glade medarbejdere også til et sundere arbejdsmiljø over hele linjen. Det skaber altså en positiv opadgående spiral. Derudover giver alt dette også et positivt billede udad til. Dette vil i sidste ende give mere salg eller gladere besøgende, alt efter hvilken arbejdsplads der er tilfældet.

Både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø skal altså fungere, for at du får den bedst mulige arbejdsplads.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]