Forside Forretning Er finansiering den rette løsning for din forretning?

Er finansiering den rette løsning for din forretning?

147
0
virksomhedslån

Det kan være svært at følge med væksten i sin virksomhed, hvis ikke der er penge nok i kassen. Det lyder ganske simpelt, men det er faktisk en af de ting, som mange virksomhedsejere overser. En virksomheds cash flow er altafgørende for, om hvorvidt man er i stand til at tage en given virksomhed op på næste niveau, eller om man er nødsaget i at bremse væksten.

En af de absolut vigtigste regler indenfor drift af virksomhed, kan beskrives med en enkelt sætning: “Never run out of cash”. Og selvom det lyder banalt, så kan det være en større udfordring end som så. Når først der skal købes varelager hjem, konverteringsraten pludselig er steget og efterspørgslen er enorm, så kan det være svært at følge med likviditetsmæssigt.

Det er en af grundene til, at man kan overveje at optage et lån til virksomheden. Læs mere på Lendino, hvor du kan blive markant klogere på, hvordan du kan hente lån hjem til din virksomhed.

Fri likviditet er en mangelvare

Ser man generelt på, hvordan virksomheder drives, så er frie likvider ofte en mangelvare. Og det er med god grund. Tager man eksempelvis udgangspunkt i en webshop, der sælger tøj, så er det naturligvis selvsagt, at der skal et vare lager til, før at virksomheden kan løbe rundt. Hvis ikke der er varer, man kan sælge, så kan der ej heller skabes omsætning.

Varerne købes hjem fra leverandører. Disse leverandører skal have betaling i frie likvider (penge). Med andre ord “bytter” du faktisk penge med varer, og derfor bliver din likviditet pludselig bundet i det varelager, du netop har købt.

Når først varerne er på dit lager, så handler det naturligvis for dig om at afsætte disse varer. Men hvor hurtigt får du pengene ind på din virksomhedkonto, når varerne er afsat? Hvis der går lang tid, så kan du ende i et cash flow problem, hvor det i høj grad kan være relevant med et lån til virksomheden.

Har du styr på likviditeten?

Ovenstående spørgsmål er af den type, der kan være utroligt svær at svare på. Der kan hurtigt ske radikale ændringer i en virksomhed, som er med til at sætte likviditeten over styr. Derfor er det altid en god idé med en plan B, som kan igangsættes, hvis likviditeten pludselig må tage et slag.

Vi har tidligere i teksten henvist til Lendino, som er et nyere alternativ til virksomhedlån. Alternativt kan man overveje, om der skal åbnes en kassekredit i banken. Man bør dog være meget varsom, da det naturligvis kan have økonomiske konsekvenser.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]