Forside Forretning Dræning af jord: Sådan kan det gribes an

Dræning af jord: Sådan kan det gribes an

725
0
Jord

Har du mistanke om, at din bolig har et fugtigt fundament, eller har du før oplevet, at din kælder er blevet oversvømmet? Disse scenarier er desværre en realitet for mange danskere, der hvert år må hive ødelagte fotoalbums og andre værdigenstande frem fra den oversvømmede kælder.

Nogle huse er beliggende i områder, hvor jorden er ekstra fugtig og optager mere vand end andre jordtyper. Hvis årlige oversvømmelser og et fugtigt fundament plager din hverdag, så kommer der herunder en løsning på problemet.

Hvad vil det sige at dræne jorden?

Når man dræner jorden, leder man det overskydende vand hen i små nærliggende kanaler eller bassiner. Før i tiden drænede man kun jorden, der hvor den blev dyrket. I gammel tid fandt man ud af, at jorden gav bedre afgrøder, hvis ikke den var så fugtig fra start. På denne måde beholdt man altså alle de gode mineraler i jorden, således at de forskellige afgrøder bedre kunne vokse. I dag bruger man stadig dræning inden for landbrug, men dræningen kan altså også foregå i det private.

I dag findes der flere forskellige virksomheder, der har specialiseret sig i blandt andet slamsugning til private og erhverv. Dette er en kæmpe fordel for dem, der bor i områder med et overskud af fugt i jorden. Denne fugt i jorden kan i værste fald sive ind i fundamentet på huset og forårsage fugt og svamp. Dette skal for enhver pris undgås, idet fugten kan være med til at forårsage allergener for husets beboere. Således er slamsugning til private og erhverv guld værd for de danskere, der bor i områder med fugtig jord.

Pas på den omkringliggende natur

Når man dræner jorden, leder man det overskydende vand hen i særlige bassiner, der bliver ført ud i åer og kanaler. Som nævnt før er det en super smart måde at få mest muligt ud af jorden på. Dog skal man altid være opmærksom på, hvordan den omkringliggende natur reagerer på sådanne indgreb. Opstår der flere oversvømmelser end før? Kan jorden vedligeholde sit niveau af mineraler? Alle disse ting er vigtige at have for øje, idet man praktisk talt udfører et indgreb i naturen.

Sørger man for, at vandet bliver ledt ud til områder, hvor der er brug for det, kan dræning af jord være en ganske smart måde, hvorpå man kan undgå oversvømmede kældre og fugtige fundamenter.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]