Forside Forretning Derfor bør flere unge mennesker tage en erhvervsuddannelse

Derfor bør flere unge mennesker tage en erhvervsuddannelse

1017
0
studerende erhvervsuddannelse

Annonce

I dagens Danmark er det bestemt ikke unormalt at tage en erhvervsuddannelse. Det er dog en af de former for uddannelser, der stadig er i undertal. Det er ærgerligt, da det (i vores optik) handler om, at de unge studerende ikke helt er klar over, hvad en erhvervsuddannelse faktisk har at tilbyde.

Er man træt af at være boglig, og kan man ikke se sig selv gå på en universitetsuddannelse eller en gymnasial uddannelse, så kunne en erhvervsuddannelse meget vel være det rette valg. Man er bestemt ikke dårligere stillet af at tage en erhvervsuddannelse – ofte er det faktisk med til at sætte en foran i køen, når der skal søges job.

Hvorfor kan en erhvervsuddannelse være en god idé?

Det kan være en god idé at have en erhvervsuddannelse med i sine overvejelser, da man får praktisk erfaring, der er målrettet erhvervslivet fra en ung alder. Rigtig mange elever på gymnasier og universiteter beretter om, at de lærer en masse forskelligt, som de aldrig nogensinde kan se, hvad de skal bruge til.

Med en erhvervsuddannelse centrerer man selve uddannelsen mod det erhvervsliv, der møder den studerende, når vedkommende er færdig med uddannelsen. Derfor vil du, højst sandsynligt, kunne se god mening i de ting, som du lærer i forløbet.

Det kan naturligvis være svært at vide, hvad man gerne vil arbejde med. De fleste er ikke klar over det i en ung alder. Nogle er dog ganske afklaret, og her kan en erhvervsuddannelse lige efter 9. klasse være en god mulighed for allerede i en tidlig alder at spore sig ind på drømmejobbet.

Hvordan tager jeg den store beslutning?

Står du på nuværende tidspunkt og skal tage beslutningen, så har vi herunder samlet lidt gode råd til, hvad du kan have med i tankerne, før du træffer den endegyldige beslutning:

  • Du skal først og fremmest mærke efter i din krop, hvad du har allermest lyst til. Samfundet har, på sin vis, en forestilling om, hvad de gerne vil have, at du gør efter 9. klasse – men hvad har du selv lyst til?
  • Spørg andre til råds. Måske er du ikke helt sikker på, hvad gymnasielivet bringer med sig? Eller måske kender du en, der lige nu er på en erhvervsuddannelse, som du kan spørge til råds?
  • Tal åbent med dine venner samt din familie om dine tanker.

Vi håber, at du finder den helt rigtige uddannelse at give dig i kast med.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]