Forside Hus & Have Brug sommeren fornuftigt i haven!

Brug sommeren fornuftigt i haven!

885
0
Sommer have

Sommeren er over Danmark, og det betyder for mange, at sæsonen for havearbejde er skudt igang. Græsset skal slås, hækkene skal klippes ned, træer skal sås (og fældes) – med andre ord er alle aspekter af havearbejdet i fuld gang ude i de danske hjem. Det er dog vigtigt, at tiden i haven benyttes fornuftigt for at få det absolut fulde udbytte af bestræbelserne.

Sommeren kan blive rekord varm i år!

Vi har allerede set indikationer for, at i år kunne gå hen og blive en helt igennem fantastisk varm sommer i Danmark. Det er selvfølgelig noget, som vi mere eller mindre alle går og håber på, men hvad bør man være opmærksom på, hvis vejrguderne er med os i Danmark?

  1. Husk at vande planter og træer! Efter mange halvlunkne sommerperioder i Danmark, kan man let forglemme, at man altid skal huske at vande sine elskede planter og træer, hvis solen bager dag ud og dag ind. Vi er blevet vænnet til, at vejrguderne sørger for at vande haverne, men i år kunne indikationerne godt pege hen imod, at det skal gøres manuelt. Du må derfor ikke glemme, at der højest sandsynligt skal vandes i år, hvis dine planter og træer skal give en god høst hvad end det er for synets skyld, eller der ligger frugter og grøntsager og gemmer sig.
  2. Du skal behandle din græsplæne efter vejrforholdene. En græsplæne kan sagtens være svær at holde, især med de skiftende vejrudsving. Det er om ikke andet vigtigt, at græsplænen også vandes, hvis det står til længere tørkeperioder. Ønsker du at holde græsset grønt, så er det en god idé at fugte underlaget med lidt vand, når du kan se, at vejrguderne kaster varme solstråler henover Danmark i længere perioder af gangen.
  3. Skal der sås, så skal du være hurtig. Det er tid til at så alle de planter og andre goder, du skulle have lyst til at have voksende i haven – for at få det optimale udbytte, bør du allerede igangsætte processen nu!

Gadgets til sommerhaven

Du har helt sikkert opdaget, at der findes masser af fede gadgets til sommerhaven. Alt fra robot græslåmaskine til air-chairs, hvor du kan nyde sommersolen med en dejlig øl. Nu hvor vejret (forhåbentlig) bliver så godt, som det spås, kan vi kun anbefale dig at investere i noget, der kan gøre din sommer endnu bedre i din have. For, hvor ofte er det nu lige, vi får lov til at nyde vores haver i det, indtil nu, kolde og våde danske sommervejr?

[Total:0    Gennemsnit:0/5]

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here