Forside Forretning 4 tips til aktieinvestoren

4 tips til aktieinvestoren

825
0
aktier

Det kan være svært at forholde sig til aktiemarkedet som investor. Det gælder ikke mindst, hvis du først er startet for nyligt, og endnu ikke har megen erfaring med at gebærde dig på aktiemarkedet. Her kan det f.eks. være svært at vurdere, om en børsnoteret virksomhed har det, der skal til for at nå det næste niveau. Derfor får du i denne artikel 4 tips, som du kan gøre brug af, når du skal investere i aktier. Der er ikke tale om aktietips til konkrete aktier, men derimod generelle tips, som du altid bør huske på, når du investerer.

Undersøg omkostningerne ved at investere

Der kan være stor forskel på, hvor meget du skal betale i kurtage og gebyrer hos forskellige brokere. Det gælder også, selv om du vælger en online broker. Du behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis at vælge den billigste, men omvendt bør du holde dig fra de dyreste, da de ganske enkelt ikke er pengene værd. Du kan evt. se mere om aktiehandel hos en online broker her.

Lyt ikke til analytikere

Gud og hver mand har en holdning til, i hvilken retning aktiekurserne skal. Det gælder også for aktieanalytikerne, som tjener deres penge på at lave dybdegående analyser af de aktieselskaber, de dækker. Det lyder jo umiddelbart meget godt, men undersøgelser viser, at analytikerne generelt ikke gør et særligt godt stykke arbejde, når de skal vurdere aktier. Kombiner så det med, at de hele tiden skifter holdninger på forskellige selskaber, og at du derfor skal handle igen og igen for at følge deres råd. Det koster i kurtage, og kan i sidste ende ikke betale sig.

Vær bevidst om din strategi

Nogle siger, at aktiemarkedet gælder om at tænke langsigtet. Andre sværger til teknisk analyse. Og nogle køber uden at tænke nærmere over, hvad de investerer i. Der er i og for sig ikke noget galt med nogle af disse – eller andre – strategier; det vigtige er blot, at du er fuldt ud bevidst om, hvad din strategi er, eller at du ikke har nogen strategi, hvis det er tilfældet. På den måde undgår du at snyde dig selv ved f.eks. at bilde dig ind, at du tænker langsigtet, men aldrig ejer en aktie i mere end en uge af gangen.

Forelsk dig ikke i enkelte aktier

Det kan være farligt at forelske sig i enkelte aktier. Når ”forelskelsen” slår ind, kan det nemlig være mere end svært at tænke objektivt ift. sine investeringer, og det gælder både, når du skal købe og sælge. Sørg derfor for, at du holder en vis følelsesmæssig afstand fra dine investeringer, så du kan tænke objektivt, når det gælder.

[Total:0    Gennemsnit:0/5]